İşyerlerinde Covid-19 tedbirleri hk.

29 Eylül 2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza gönderilen yazıda; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerini Covid-19 riskleri ve tedbirleri konusunda bilgilendirmesini içeren 2/9/2021 tarihli genelgesine istinaden, iş yerinde yapılan uygulamalarda sorunlar oluştuğu bildirilmektedir. Bu sorunların açıklığa kavuşturulmasını teminen, özellikle aşı yaptırmayan ve PCR testi ibraz etmeyen çalışanların iş sözleşmelerinin geçerli veya haklı sebep ile sona erdirilmesi veya bu kişilerin işyerlerine alınmaması durumunda çalıştırılmadıkları sürelerde ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği konularında çalışma mevzuatında açık hükümler bulunmadığından, TOBB tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının görüş ve değerlendirmeleri istenmiştir.

Bu bağlamda, "İşyerlerinde Covid-19 tedbirleri" için istenilen görüş ve değerlendirmelere istinaden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının TOBB'ne göndermiş olduğu 17.09.2021 tarihli ve E-41515602-000-38611 sayılı yazı ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Saygılarımızla.

EK: Covid19 Ek tedbirleri