Senegal Büyükelçisi'nden Başkan Öztürk'e Ziyaret

18 Eylül 2013

Sayı     :  2013/071

Konu   : Senegal Büyükelçi Ziyareti

Senegal’in Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke Konya Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk tarafından karşılanan konuk Büyükelçi, ziyaret vesilesi ile Konya ile ticari işbirliğini geliştirecek adımları atmak istediklerini söyledi.

Senegal’in Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke ve Senegal’in fahri konsolosluğuna atanan Vedat Yöndem, Konya Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ile görüştü. Başkan Öztürk “Kardeş ve dost ülke Senegal’in değerli Büyükelçisi’ni şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye son on bir yılda gösterdiği büyüme ile dünyanın en fazla büyüyen ekonomileri arasındadır. Bu dönemde Konya, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme göstermiştir. İhracatta on bir yılda 13 kat artış gösteren Konya olumlu ekonomik verileri ile birlikte yük ve insan taşımacılığında hızla alt yapısını ilerleterek merkezi bir şehir olma yolunda ilerlemektedir. Türkiye ve Senegal’in, bölgelerinin hızlı büyüyen iki ülkesi olarak daha fazla işbirliği içerisinde olmaları kendi menfaatlerine olacaktır. Bizzat Başbakanımızın Afrika ile ticari ilişkileri geliştirmek için yaptığı girişimlerde Senegal önemli bir yerde bulunmuştur. Senegal, Türkiye’nin Afrika ile ilişkilerinde önemli bir adrestir. Türkiye ve Senegal’in ticari işbirliğini geliştirmesi için Konya olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Senegal’in ithalat kalemlerine baktığımızda büyük paya sahip ürünlerin Konya’nın üretim yelpazesi içinde yer aldığını görmekteyiz. Bu açıdan Senegal ile Konya’nın büyük bir ticari potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. İkili ticari ilişkilerin daha iyi seviyelere gelmesi adına Konya Ticaret Odası olarak işbirliğine hazırız. Konya’da Senegal’in Fahri Konsolosluğu bulunması karşılıklı işbirliği açısından büyük fayda sağlayacaktır. Konuk Büyükelçi’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Senegal’in Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke de “Türkiye son dönemde gösterdiği ekonomik atılım içerisinde dikkati çeken şehirlerden birinin de Konya’nın olduğunu görmekteyiz. Bu açıdan Konya ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek için büyükelçilik olarak her türlü işbirliğine hazırız. Konya’yla ticari bağlantılarımızı kuvvetlendirmek amacıyla Konya’da Fahri Konsolosluğumuzun açılışını yapmak için buradayız. Ziyaret vesilesi ile Konya ile ticari işbirliğini geliştirecek adımları atmak istiyoruz” dedi.

senegal.JPG

senegal2.JPG