Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi

Sayı    : 2013/013
Konu : MMO Konya Şubesi

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nin, Konya Şubesi’nin bazı faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik verdiği kararın Konya sanayisinde sıkıntıya sebep olduğunu, Konya Şubesi’nin mağduriyetine yol açan bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini söyledi.

Mesleki kuruluşların faaliyetlerinin kanunla yürütüldüğünü ifade eden Başkan Öztürk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Mesleki kuruluşların faaliyetleri anayasa ile belirlenen çerçevede kanunlarla yürütülür. Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi tüzel kişilik olarak Makine Mühendisleri Odası genel merkezine bağlıdır. Şube ile ilgili her türlü hukuki işlemler genel merkez tarafından yürütülür. Konya şubesinin vergilendirme konusu ile ilgili davası da, genel merkez ve vergi dairesi arasında görülmüş olup genel merkez aleyhinde sonuçlandırılmıştır. İlgili yargı kararına istinaden genel merkez Konya Şubesi’nin bazı faaliyetlerinin durdurulması yönünde bir karar almıştır. Bu karar; Konya, Karaman ve Aksaray bölgesini kapsayan faaliyet alanında yer alan yaklaşık 2 bin üyeye hizmet veren Konya Şubesi’ni mağdur etmiştir. Tüm Türkiye’de rutin olarak aynı işlemleri gerçekleştiren şubelerin faaliyetleri devam etmektedir. Konya sanayisi için sıkıntı oluşturan bu uygulamanın Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından bir an önce düzeltilmesini ve Konya Şubemizin mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz."