İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Programı Düzenlendi

28 Ocak 2013

Sayı    : 2013/008
Konu : Eğitim Programı

Konya Ticaret Odası (KTO) üyelerine yönelik eğitim programlarına devam ediyor.  İş ve ticaret hayatını yakından ilgilendiren konularda başlatılan üye danışmanlığı hizmetine paralel olarak gerçekleştirilen dördüncü eğitim programı tamamlandı.

Konya Ticaret Odası üyelerine yönelik iş ve ticaret hayatını yakından ilgilendiren konularda başlattığı üye danışmanlığı hizmetine paralel olarak “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitim programı düzenledi. KTO Danışman Kurulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı tarafından verilen 6 saat süren eğitim programına katılan 80 üye katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “Son bir yıl içerisinde ticaret ve iş hayatını yakından ilgilendiren yeni kanunlar yürürlüğe girdi. Bu kanunlarda yapılan değişikliklerle ilgili üyelerimizi hızlı bir şekilde bilgilendirmek ve kanunlarda yaşanılacak sıkıntıları ilgili kişi ve kurumlara iletmek amacıyla Odamızda vermeye başladığımız üye danışmanlığı hizmetine paralel olarak eğitim programları düzenliyoruz. Danışman Kurulumuzun verdiği eğitimler yoğun bir katılımla devam ediyor. Bu çerçevede düzenlediğimiz dört ayrı eğitim programına 300 üyemiz katıldı. Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girdi. Şirketlerimize yeni bir sorumluluk getiren bu yasaya üyelerimizin hazır hale gelmeleri için eğitim programı düzenledik. Önümüzdeki dönemde danışmanlık hizmetimiz aracılığıyla üyelerimizden gelecek talep doğrultusunda eğitim programlarımıza devam edeceğiz” dedi.

İş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çeken Başkan Öztürk, “Uluslararası rekabetimiz açısında her bir şirketimizin verimliliğini en iyi şekilde artırmalıyız. Yüksek katma değerli üretime geçişin yoğun teknolojiyle sağlanacağı günümüzde iş yerlerimizdeki verimliliğin daha da önemi artmaktadır. Bu açıdan iş güvenliği konusu şirketlerimizde çalışan personelin verimliliğini artıracaktır. Diğer taraftan işyerlerimizde güvenli çalışma ortamını sağlamak hepimizin sosyal bir görevidir” şeklinde konuştu.

Eğitim Programı

mesleki-egitim.JPG