Dünya traktör üreticileri Konyalı firmalarla buluştu

23 Temmuz 2012

Sayı    : 2012/055
Konu   : B2B Traktör Organizasyonu

BASIN BÜLTENİ

- Dünya traktör üreticileri Konyalı firmalarla buluştu

Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği ''B2B Traktör'' organizasyonu, 6 ülkeden 13 traktör alım heyetinin katılımıyla tamamlandı. Konya’dan 55 firma temsilcisinin katıldığı üç gün süren görüşmelerde 13 masada 715 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk uluslararası ticarette giderek yaygınlaşan yüz yüze ikili iş görüşmeleri organizasyonlarına devam edeceklerini söyledi.

Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği ''B2B Traktör'' organizasyonuyla dünya traktör üreticileri Konyalı firmalarla bir araya geldi.  Organizasyon çerçevesinde traktör üretiminde önemli pazar payına sahip Almanya, İtalya İngiltere, Polonya, Pakistan ve Hindistan’dan 13 firma temsilcisinin katıldığı görüşmelere Konya’dan 55 firma katıldı. 3 gün süren görüşmelerde, 715 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Ana sanayi firma temsilcileri katılımcı profili ve kalitesinden memnuniyetlerini bildirerek organizasyonun verimli geçtiğini ifade etti. İkili iş görüşmelerinin karşılıklı diyalog ortamını güçlendirdiğini ifade eden firma temsilcileri oluşan işbirliği ortamında önümüzdeki dönemde Konya’ya geniş çaplı iş ziyaretinde bulunacaklarını ifade etti.

“B2B Traktör” organizasyonunu değerlendiren Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk önemli bir sanayi altyapısına sahip olan Konya’nın, üretimdeki çeşitliliği, kaliteli ve rekabet edebilecek seviyedeki üretimi ve dış ticaret potansiyeli ile ticaretini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi. Başkan Öztürk, “Uluslararası ticarette yüz yüze ikili iş görüşmeleri organizasyonları giderek daha tercih edilir hale gelmiştir. Bu kapsamda şehrimize gelen iş heyetleri Konya’nın gelişimini ve ticari potansiyelini yakından görmektedirler. Büyük önem verdiğimiz “B2B” organizasyonunu ilk olarak ihracatımızda büyük pay sahibi olan traktör sektöründe düzenledik. Ana sanayi firmalarının satın alma yetkililerinin direkt olarak firmalarımızla görüşmeleri açısından son derece faydalı bir organizasyon olmuştur. Kurulan işbirliği bağlantılarının devam edeceğini düşünüyoruz. Faydalı geçen organizasyonla birlikte diğer sektörlerde de “B2B” düzenlemeye devam edeceğiz. Bu organizasyonlarla Konya’nın ihracat pazarını genişletmeye ve yeni işbirliği imkânları oluşturmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

kto_b2b-(1).jpg

kto_b2b-(3).jpg