Teknofest 2022


07 Şubat 2022

Sayın Üyemiz;

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan TOBB'a iletilen yazıda; Bakanlık öncülüğünde hayata geçirilen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da düzenleneceği bildirilmektedir.

Teknoloji ve bilime yönelik toplumda farkındalık oluşturmayı ve Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından sualtı sistemlerine teknolojinin birçok alanında düzenlenen yarışmalar başta olmak üzere, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Teknofest 2022 heyecanı, festival kapsamında düzenlenecek teknoloji yarışmaları için açılan başvurular ile başlamış bulunmaktadır. Festivalin hedeflerine ulaşmasında, özellikle yarışmaların mümkün olduğunca fazla gence duyurulması büyük önem arz etmektedir.

Anılan yarışmalara başvuru için belirlenen son tarih 28 Şubat 2022 olup, Teknofest 2022’e ve başvuruları başlayan teknoloji yarışmalarına dair Festival Tanıtım Metni ekte yer almaktadır.

Detaylı bilgi ve başvuru koşullarına https://teknofest.org/tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

KONYA TİCARET ODASI BAŞKANLIĞI 

EK: Teknofest 2022 Tanıtım Metni