İklim Finansmanı Hızlandırma Çağrısı


24 Nisan 2023

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 20.04.2023 tarihli ve E-34221550-611.04-4666 sayılı yazısı.

Birleşik Krallık Hükümeti tarafından desteklenen İklim Finansmanı Hızlandırma (the Climate Finance Accelerator (CFA)) Programı kapsamında karbon emisyonunu azaltıcı etkisi bulunan projelerin desteklenmesi amacıyla bir çağrı açıldığı bildirilmiştir.

CFA programı; proje geliştiricilere teknik, finansal, cinsiyet eşitliği ve toplumsal kapsayıcılık konularında ilgili uzmanlardan destek ve eğitim sağlamaktadır (CFA bir finansman hızlandırma programıdır ve projelere finansman sağlamaz).Program ayrıca, ulusal ve uluslararası finansal kuruluşlar ve kamu kuruluşlarıyla bilgi paylaşımı ve eğitim olanakları sağlamaktadır. Eğitimin ardından proje geliştiriciler finansörler ile İstanbul'da ve Londra'da planlanan etkinliklerde bir araya gelip projelerini tanıtma imkanına sahip olmaktadır. CFA kapsamında; karbon emisyonunu azaltıcı en fazla 10 proje seçilerek potansiyel yatırımcılar ile tanışmaları sağlanacaktır.

Programla ilgili detaylı bilgiye https://www.pwc.com.tr/tr/hizmetlerimiz/danismanlik/sirket-birlesme-vesatin-almalari/kurumsal-finansman/cfa-turkiye.html linkinden ulaşılabilmekte olup, 24 Nisan, 9 Mayıs ve 25 Mayıs 2023 tarihlerinde soru-cevap oturumları düzenlenecektir.

Üyelerimize duyurulur.

KONYA TİCARET ODASI BAŞKANLIĞI