Esnaf Destek Kredisi Hakkında

26 Ekim 2022

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda; Cumhurbaşkanımız tarafından 11 Ekim 2022 tarihinde esnafa kredi kolaylığı sağlayacak yeni bir paketin açıklandığı, buna göre, esnaf için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyasının başlatıldığı bilgisi verilmektedir.

Üyelerinin konu ilgili olarak, Halkbank'ın hem Esnaf Odası'na, hem de Birliklerine bağlı Odalara üye olanları söz konusu kredi imkânından faydalandırmadığı yönünde şikâyetler ilettiği, konunun Birlikleri ile Halkbank arasında görüşüldüğü, bu kapsamda Birliklerinin girişimleri sonucu, 10 Ekim 2022 tarihinden önce hem Esnaf Odası'na hem de Birliklerine bağlı Odalara üyeliği olan işletmelerin söz konusu kredi imkânından faydalanabileceği ifade edilmektedir.

Saygılarımızla.