Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas OSB projesi

Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas OSB projesi23 Mart 2021 Salı 15:15

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yazısına atfen; Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgesi Projesi bilgi notu iletilmektedir.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının finansman desteği ile Seracılık OSB fizibilite raporu hazırlanmıştır. Bölgenin iklimsel ve lojistik avantajlarını kullanıp, ölçek ve verimlilik sorununu aşarak, ihracat odaklı örtü altı üretiminin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Hazırlanan raporda Seracılık OSB'nin fizıbıl olacağı anlaşılmıştır. Zonguldak TSO, Çaycuma TSO ve Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi ortaklığında 2017 yılında Zonguldak Çaycuma Sera OSB kurulmuştur. Yine BAKKA ve Zonguldak İl Özel İdare desteği ile altyapı projeleri 2019 yılında tamamlanmış ve ihale aşamasına gelinmiştir. Sera OSB 2019 yılında yatırım programına alınmış olup , Nisan 2021'de birinci etap altyapı ihalesine çıkılması planlanmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

Fizibilite raporu için tıklayınız.
Bilgilendirme sunumu için tıklayınız.