BASIN ODASI

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın KTO'yu Ziyaret Etti

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın KTO'yu Ziyaret Etti22 Aralık 2015 Salı 11:11

Konya Ticaret Odası’nı ziyaret eden Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın Konya iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk fetret dönemi olarak adlandırdığı 7 Haziran – 1 Kasım arası süreçte reel sektörün büyük sıkıntı yaşadığını dile getirerek, Konya reel sektörünün finansa erişimde daha güçlü destek beklediğini ifade etti.

ziraat1.jpg

TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın Konya Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan ve daire müdürleri katılan Aydın, Konya iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinledi. Toplantıya Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Namık Köklüsoy, Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Veli Tekelioğlu, MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ile oda, borsa ve derneklerin yöneticileri katıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden Konya’nın reel sektörü için Ziraat Bankası’nın önemine değindi. Konyalı firmaların önünü açacak ekonomik ve yapısal düzenlemelerin gerçekleşmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Öztürk, şehrin en büyük avantajının meslek ve iş örgütlerinin birlikte hareket etmesi olduğunu söyledi.

Başkan Öztürk, “Türkiye 7 Haziran – 1 Kasım arası süreçte çok zor siyasi bir dönem geçirmiştir. Bu dönemi fetret dönemi olarak adlandırıyoruz. Bu dönemle eş zamanlı olarak küresel ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler tüm ülke ekonomimizi etkilemiştir. Konya reel sektörü olarak da bu dönemi geçirdik. 1 Kasım sonrası siyasi istikrarın yeniden sağlanmış olsa da küresel ekonominin riskleri devam edecektir. Küresel finansal gelişmelerden kaynaklı olarak Türkiye’de yüksek faiz yüksek kur ortamını yaşamaktayız.  Bu durum özellikle küçük ve orta boy işletmelerimiz için daha büyük risk anlamını taşımaktadır. Türkiye’nin KOBİ başkenti olarak adlandırılan Konya’da reel sektörümüz için Ziraat Bankası’ndan daha güçlü destek bekliyoruz. Firmalarımızın finansa daha kolay erişimi riskleri azaltacaktır. Aynı zamanda her dönem daha da büyüme azminde olan firmalarımız için destek sağlayacaktır” dedi.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da Konya’nın Türkiye’deki önemli ticaret ve sanayi kentlerinden birisi olduğunu belirtti. Finans sektörü olarak Konya’ya büyük önem verdiklerini ve Konya’nın ekonomik gelişimini takip ettiklerini ifade eden Aydın, “2003 yılından itibaren yapısı değişmeye başlayan Ziraat Bankası bu değişiklik ile birlikte büyümeye başlamıştır. Sermayesi kamuya ait olan bankamız reel sektörü destekleyen bir yapıdadır. Banka olarak reel sektörümüzün gelişimine büyük önem vermekteyiz. Yüksek faiz dolayısıyla firmaların yaşadığı sorun bizim için de sorun oluşturmaktadır. Sorunları aşmak için el birliğiyle çalışacağız. Konya’da reel sektörümüz için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Konuşmasının ardından Aydın katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan da Ziraat Katılım hakkında bilgi verdi. Arslan tüm dünya katılım bankacılığı örneklerini inceledikleri belirterek müşterilerini seçenekte bulunabilecekleri daha fazla ürün imkânı sunacaklarını söyledi.

ziraat2.JPG