YOLCU TAŞIMA HİZMETLERİNDE ENGELLİ HİZMETİNE DAİR YÖNETMELİK.

YOLCU TAŞIMA HİZMETLERİNDE ENGELLİ HİZMETİNE DAİR YÖNETMELİK.25 Nisan 2017 Salı 16:29

ŞEHİRLER ARASI YOLCU TAŞIMA HİZMETİ İLE SERVİS VE TURİZM TAŞIMACILIĞI HİZMETİNİN ERİŞEBİLİR HALE GELMESİNE DAİR YÖNETMELİK.

Toplu taşıma hizmeti veren firmalar iş yerlerini ve araçlarını 07.07.2018 tarihine kadar “şehirler arası yolcu taşıma hizmeti ile servis ve turizm taşımacılığı hizmetinin erişebilir hale gelmesine dair yönetmelik’’ kapsamında engellilerin hizmetine sunulacak şekilde uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında 5378 sayılı yönetmelik ve kanunun geçici 3.maddesi kapsamında idari para cezası uygulanacaktır. Konuyla ilgili Yönetmelik ve Kanun’un tam metni aşağıya çıkarılmıştır.

Kanun Maddesi için Tıklayınız.

Yönetmelik için Tıklayınız.