Yetkilendirilmiş Yükümlü Soru Formu Hazırlama Rehberi

Yetkilendirilmiş Yükümlü Soru Formu Hazırlama Rehberi28 Aralık 2016 Çarşamba 12:32

Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü başvurusunda ibrazı gereken soru formunun doldurulmasında kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanan “Yetkilendirilmiş Yükümlü Soru Formu Hazırlama Rehberi"

Odamıza TOBB kanalıyla intikal eden yazıda;

“Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, gümrük yüklemelerini yerine getiren, düzenli kayıt tutan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip buluna, kendi otokontrolünü yapabilen firmalara Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü tanımlanacağı, bu statüye sahip firmalara gümrük işlemlerinde daha imtiyazlı muamele görme imkânı tanıyarak bir yandan ticaret erbabına zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacağı, diğer yandan da gümrük idarelerinin iş yükünü hafifleteceği, böylelikle riskli sevkiyatlara daha çok odaklanabilmesi ve usulsüz işlemler ile daha etkin mücadele edebilmesini sağlanacağı, uluslararası alanda da yaygın olarak kullanılan bu statü, firmaların uluslararası piyasalarda güvenilir olarak tanınmasını sağlayarak ülkelerin ve firmaların rekabet gücünü arttıracağı” belirtilmektedir.

Bu hususlarla ilgili olarak “Yetkilendirilmiş Yükümlü Soru Formu Hazırlama Rehberi”  çıkartıldığı belirtilip, konuyla ilgili http://risk.gtb.gov.tr/kurumsal-haberler/aeo-yetkilendirilmis-yukumlu-uygulamasi adresinden ayrıntılı bilgi temin edilecektir.

Üyelerimizin bilgilerine önemle sunarız.