Yetki Belgesine Sahip Firmalar Hakkında

Yetki Belgesine Sahip Firmalar Hakkında 11 Temmuz 2017 Salı 13:33

Ulusal demiryolu altyapı ağı üzerinde yapılan her türlü demiryolu taşımacılık faaliyetlerinde düzenin sağlanması; demiryolu altyapı işletmecileri, demiryolu tren işletmecileri ile demiryolu taşımacılığı alanında organizatör, acente, komisyoncu, gar veya istasyon işletmecisi faaliyetinde bulunanların hizmet esasları, mali yeterlilik, mesleki yeterlik ve mesleki saygınlık şartlarının belirlenmesi, bu faaliyetlerde bulunanların; hakları, yetkileri, yükümlülükleri ve sorumluluklarının tespit edilmesi; yetkilendirilmesi ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan “Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmenliği”nin 19.08.2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.

Söz konusu yönetmelik kapsamında, yürürlük tarihinden itibaren bahsi geçen bakanlık tarafından özel ve kamu sektör firmalarına yetki belgeleri verilmeye başlandığı belirtilmektedir. 01.01.2017 tarihinden itibaren Türkiye demiryolu ulaştırma faaliyetlerinde serbestleşme döneminin fiilen başladığı vurgulanmaktadır. Yönetmelik kapsamında çalışan organizatörlerden, acentelerden ve komisyonculuk yapanlardan henüz yetki belgesi almamış firmaların bir an önce yetki belgelerini almaları gerektiği duyurulmaktadır. 29.09.2017 tarihine kadar yetki belgelerini almayan kurum ve kuruluşların çalışmaları engellenecek olup, haklarında mevzuat kapsamında idari ve cezai işlem yapılacağı bildirilmektedir.

Demiryolu ulaştırma faaliyetlerinin istenen seviyeye gelmesi açısından yapılan düzenlemelere uygun davranılması, Demiryolu tren işletmecilik tren yetki belgesi olan kurum ve kuruluşların da bu hususlara dikkat etmelerinin önemli olduğu vurgulanmaktadır.

Üyelerimize duyurulur.