Konya-1 °C

Yeniden Değerlendirme Ortamı hk.

Yeniden Değerlendirme Ortamı hk.18 Ocak 2017 Çarşamba 11:13

İlgi: TOBB’nin 12.01.2017 tarihli ve 0441/759 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 17 nci maddesi 7 nci fıkrası gereğince İdari para cezalarının her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için 04/01/1961 tarih ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu mükerrer 298 nci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerlendirme oranında artırılarak uygulandığı ve bu hükmün, nispi nitelikteki idari para cezalarında uygulanmadığı belirtilmektedir.

Ayrıca, Maliye Bakanlığı tarafından 2016 yılı için yeniden değerlendirme oram % 3,83 olarak belirlenerek 11 Kasım 2016 tarih ve 29885 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda Tehlikeli Maddelerin Karay oluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik, Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ, Tehlikeli maddelerin Denizyoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik, Tehlikeli Maddelerin Demiryoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte öngörülen kuralların, şartların ve yükümlülüklerin ihlalleri karşılığında uygulanacak uyarma ve idari para cezalan yeniden değerlendirilerek adı geçen Genel Müdürlük resmi internet sitesi www.tmkt.gov.tr adresi mevzuat bölümü Genelge kısmında yayınlanmıştır. Yayımlanan tutarla 1 Ocak 2017 itibariyle uygulanmaya başlamıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,