BASIN ODASI

Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) çalışmalarında katkı sağlayanlara teşekkür

Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) çalışmalarında katkı sağlayanlara teşekkür25 Temmuz 2012 Çarşamba 10:55

Sayı    : 2012/057
Konu  : Türk Ticaret Kanunu

BASIN BÜLTENİ

- Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) çalışmalarında katkı sağlayanlara teşekkür

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve KTB Başkanı M. Uğur Kaleli’nin yaptıkları ortak açıklamada, Konya’nın TTK değişikliği için en fazla çalışma yapılan şehir olduğu ifade edilerek ortak görüşü içeren raporu hazırlayan komisyona teşekkür edildi.

35 bin işletmesiyle Türkiye’nin KOBİ başkenti olan Konya’nın yeni TTK’ya uyum sağlamasının büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada bu açıdan kanunun gündeme geldiği tarihten itibaren Konya iş dünyasının bilgilendirme konusunda aktif rol aldığı ifade edildi.

Kanun ile ilgili görüş ve önerilerin saptanarak daha somut şekilde gündeme getirilmesi amacıyla Türkiye’de ilk ve tek olarak Konya’da çalıştay düzenlendiği ifade edilerek, “Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili sanayici ve tüccarların, mali müşavirlerin, avukat ve akademisyenlerin görüşlerini yansıtmak, maddelerle ilgili itirazların saptanması amacıyla Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası’nın oluşturduğu komisyon tarafından Çalıştayda ortaya çıkan görüşler rapor haline getirildi. Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası ortak imzasıyla değiştirilmesi, düzeltilmesi ve iptal edilmesini istediğimiz maddelerin değerlendirildiği raporumuz Bakanlıklar, Konya Milletvekilleri, TOBB, iş örgütleri, siyasi parti il başkanlıkları ve ilgili kişi ve kurumlara gönderildi. Hükümetimize ilettiğimiz görüş ve önerilerimizi içeren raporumuzda yer alan maddelerin belirttiğimiz doğrultuda değiştirilmesi iş dünyamız açısından memnuniyet vericidir. Türk ticaret kanunu ile ilgili itirazların yoğunlaşmaya başlamasıyla birlikte yaptığımız çalışmalarda kanun ile ilgili görüş ve düşüncelerini bizimle paylaşan tüm kişi ve kurumlara, çalıştayımızın düzenlenmesinde ve sonuç raporunun hazırlanmasında emeği geçen komisyon üyelerimize ve çalıştayımıza katılarak katkı sağlayan tüm işadamı, mali müşavir, avukat ve akademisyenlere teşekkür ediyoruz” denildi.

Açıklamada kanunun uygulanması noktasında Konyalı işletmelerin görüşlerinin değerlendirilmesi amacıyla organizasyonların devam edeceği ve hükümet nezdinde girişimlerde bulunulacağı ifade edildi.