Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü17 Mayıs 2016 Salı 11:59

Yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının mesleki niteliklerinin artırılması , iyi uygulamaların geliştirilmesi ve ürün kalitesinin artırılması için eğitilerek bilinçlendirilmesi ve bu sayede "mesleki yeterlilik belgesi " alabilmelerine yardımcı olunması için proje temelli işbirliği yapılması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında "Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü " imzalanmıştır.

26 Mayıs 2016 tarihi itibari ile, “Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” eki listede yer alan meslek dallarında zorunlu olacak ve sınav ile alınabilecek olan Mesleki Yeterlilik Belgeleri’nden Yapı Sektöründe olanlarının, sınavlarda başarılı olunabilmesine katkı sağlamak amacı ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı protokol yapmıştır. Bu protokol çerçevesinde ücretsiz kurslar verilecektir. Başvurular alınmaya başlanmıştır.

İlgili meslekler: Ahşap kalıpçı,  Alçı levha uygulayıcısı, Alçı sıva uygulayıcısı, Bacacı,  Betonarme demircisi, Betoncu,   Duvarcı,  Isı yalıtımcısı,  İnşaat boyacısı,  İskele kurulum elemanı, Panel kalıpçı,  Seramik karo kaplamacısı,  Ses yalıtımcısı, Sıvacı,   Su yalıtımcısı, Tünel kalıpçısı ve Yangın yalıtımcısı

Belirtilen protokol çerçevesinde daha önce Geçici Ustalık Belgesi alan veya almayan ustalara yönelik olarak açılacak kurslara katılım kayıt işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yürütülecektir. Ustalık kursu için alınan kayıtlar Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğüne branşlara göre gruplar halinde gönderilecek olup, kurs düzenleme işleri protokol gereği İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülecektir.

İş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Ayrıca MYK tarafından yetkilendirilen belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31.12.2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti, 01.01.2018 tarihinden 31.12.2019 tarihine kadar ise belge masrafının tamamı ile sınav ücretinin yarısı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır.

Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Kursa katılan kişilere “Kurs Bitirme Belgesi” verilecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru için:
Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Adres: Horozluhan Mah. Abdülbasri Sok. No:2 42060 Selçuklu-KONYA