YABANCI ŞAHISLARIN SEYAHAT ETMESİNE İLİŞKİN DUYURU

YABANCI ŞAHISLARIN SEYAHAT ETMESİNE İLİŞKİN DUYURU05 Aralık 2018 Çarşamba 08:15

25 Ağustos 2017 tarih ve 30165 sayılı Resmi Gazete yayımlanan "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayınlanmıştır.

YABANCI ŞAHISLARIN SEYAHAT ETMESİNE İLİŞKİN DUYURU

Bilindiği üzere, 25 Ağustos 2017 tarih ve 30165 sayılı Resmi Gazete yayımlanan "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 171. Maddesinde: "Geçerli seyahat belgesi, Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarından verilmiş yabancı kimlik kartı, ikamet izni veya geçerli yol izin belgesi olmayan yabancı şahısların ülkeye girmesine ülkeden çıkarılmasına ülke içinde herhangi bir araç veya binek hayvan vasıtasıyla veya yaya olarak seyahat etmesine imkan sağlayan kişilere, kanunlarda ayrıca suç olarak tanımlanan eylemler nedeniyle tespit edilen her bir yabancı sayısınca bin Türk Lirası idari para cezası verilir."

Yine aynı maddede "Düzensiz göçü önlemek maksadıyla Bakanlıkça yürürlüğe konulan düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklere uymayanlara Genel Müdürlük veya Valilikler tarafından beşyüz Türk Lirasından onbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilebilir. " denilmektedir.

Yolcu taşımacılığı yapan üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla,