VERGİ/SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORCU HK.

VERGİ/SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORCU HK.24 Kasım 2020 Salı 11:19

Kamu İhale Kurumu'nun; "İsteklilerin muaccel hale gelmiş (kesinleşmiş) sosyal güvenlik prim borcu ve/veya vergi borcu bulunduğu gerekçesiyle ihale dışı bırakılması durumu, 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin gereği

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamız’a gelen yazıda;

Kamu İhale Kurumu Düzenleme Dairesi Başkanlığı’nın; “İsteklilerin muaccel hale gelmiş (kesinleşmiş) sosyal güvenlik prim borcu ve/veya vergi borcu bulunduğu gerekçesiyle ihale dışı bırakılması durumu, 4734 sayılı Kanunun 10. Maddesinin gereği olup, prim/vergi borcunun ilgili kurumlarca Covid 19 salgını veya başka bir sebeple ertelenmiş veya taksite bağlanmış olması halinde, söz konusu borçlar vadesindeki ödemeler aksatılmadığı sürece, ihalelere katılım açısından kesinleşmiş prim/vergi borcu olarak kabul edilmeyecektir” sonuç bağlamlı yazısı iletilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

EK: Kamu İhale Kurumu’nun “Vergi/Sosyal Güvenlik Prim Borcu Hk.”