Uyuşmazlıkların Çözümünde Yeni Dönem: ARABULUCULUK

Uyuşmazlıkların Çözümünde Yeni Dönem: ARABULUCULUK09 Nisan 2014 Çarşamba 09:05

Arabuluculuk, tarafların arasındaki hukuki uyuşmazlığın mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sırasında, tarafsız, bağımsız ve eğitimli bir üçüncü kişi desteği ile çözülmesi yöntemidir.

T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın yayınlamış olduğu tanıtıcı broşür aşağıda verilmiştir.
İlgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Arabuluculuk Ne Demektir;

Arabulucuya Nasıl Başvurabilirim?

Başka bir usul kararlaştırılmadıkça, arabulucu veya arabulucular taraflarca birlikte seçilecektir. http://www.adb.adalet.gov.tr/arabulucu/ adresinde bulunan güncel arabulucular listesinde yer alan arabulucular arasından seçim yapabilecektir.

ARABULUCULUK