Uyuşmazlıkların Çözümünde Yeni Dönem: Arabuluculuk

Uyuşmazlıkların Çözümünde Yeni Dönem: Arabuluculuk03 Şubat 2014 Pazartesi 08:53

Arabuluculuk nedir? 6325 sayılı Kanunun uygulama alanına hangi uyuşmazlıklar girmektedir? Kapsama giren uyuşmazlıklarda arabulucuya başvurmak zorunlu mudur?

6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanununun yürürlüğe girmesi ile uyuşmazlıkların mahkemeler dışında çözümü yolunda önemli bir adım atılmıştır. Kaybedeni olmayan bir çözüm yolu olarak ifade edilen "arabuluculuk" ile taraflar hangi şartlarda uzlaşacaklarına kendileri karar vermekte, davalarda kaybedilen zamandan ve harcanan paradan tasarruf edilmekte, sonuç tamamen tarafların kontrolünde olmakta ve yeni sorunlar ortaya çıkmamaktadır.

Bu konu ile ilgili Konya Ticaret Odası Hukuk Danışmanı, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı Yrd. Doç.Dr. Yalçın BOSTANCI'nın, Uyuşmazlıkların Çözümünde Yeni Dönem : "Arabuluculuk” ile ilgili yazısı için tıklayınız.

İlgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.