Üyelerimizin Faaliyet Gösterdiği Diğer Faaliyet Alanlarına İlişkin Nace Kodlarının Verilmesi18 Nisan 2013 Perşembe 14:13

Başlatılan yeni uygulamayla üyelerimiz tarafından talep edilmesi halinde artık meslek gruplarına yönelik olmak üzere verilen nace kodu ile birlikte faaliyet gösterilen diğer faaliyet alanlarına ilişkin de nace (faaliyet) kodları verilebilecektir.

Bilindiği üzere Odamız üyesi firmalara kayıtlı oldukları meslek gruplarına yönelik olmak üzere bir nace(faaliyet) kodu verilebilmektedir.

Meslek gruplarına yönelik olarak verilen nace kodu ile birlikte faaliyet gösterilen diğer faaliyet alanlarına ilişkin nace (faaliyet) kodu verilmesini isteyen üyelerimizin bunu vergi dairesi kayıtlarını gösterir şekilde belgelendirmeleri gerekmektedir.

Vergi dairelerinden yapılacak olan belgelendirme işlemi için üyelerimiz, mükellefi bulundukları vergi dairelerine başvurarak ana faaliyet kodunun yanına tali faaliyet kodlarının da eklenmesini talep edebilirler.

Diğer faaliyet alanlarını gösteren ve vergi dairelerinden alınan bu belge ile başvuran üyelerimize verilecek diğer nace kodları yine talep edilmesi halinde Odamız tarafından verilen faaliyet belgelerinde yer alabilecektir.

Başlatılan bu yeni uygulama kesinlikle Odamız üyesi firmaların meslek gruplarına esas teşkil eden nace kodu değişikliğine yönelik bir uygulama değildir.

Tüm üyelerimizin bilgilerine sunulur.