ÜRÜN İRTİBAT NOKTASI BİLDİRİMİ

ÜRÜN İRTİBAT NOKTASI BİLDİRİMİ07 Ocak 2020 Salı 08:15

ÜRÜN İRTİBAT NOKTASI BİLDİRİMİ

T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; "Düzenlenmiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği" kapsamında oluşturulan Ulusal Ürün İrtibat Noktası görevinin Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğu ve görev kapsamında belirli bir ürün veya ürün grubuna uygulanan ulusal teknik kurallar vb. hususlarda AB üyesi ülkeler ile Türkiye arasında karşılıklı bilgi talepleri veya paylaşımları yapıldığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Ürün İrtibat Noktası bildirimleri kapsamında "Litvanya'da İnşaat İşlerine Nasıl Başlanır?" konulu bir bilgilendirici e-postanın Bakanlığa ulaştığı bildirilmektedir. Konuya ilişkin detaylı bilgilere nasıl ulaşılabileceği ve Litvanya'da inşaat işlerine nasıl başlanacağına yönelik bir iş akışı şeması ekte paylaşılmaktadır.

Ekler:

1-) Litvanya'da İnşaat İşlerine Nasıl Başlanır Bilgi Notu