Ürün Güvenliği ve Denetim İşleri

Ürün Güvenliği ve Denetim İşleri08 Temmuz 2021 Perşembe 10:29

Sayın Üyemiz,

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Odamıza gelen yazıda; Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu PGD faaliyetleri çerçevesinde 11 Temmuz 2001 tarihli ve 24459 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 4703 sayılı “Ürünlere İlişkin Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına dair Kanun” 12 Mart 2021 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. 12 Mart 2020 tarihli ve 31066 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7223 sayılı “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu” 12 Mart 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

7223 sayılı Kanun ile birlikte üreticilerin, ithalatçıların, dağıtıcı ve satıcıların sorumlulukları yeniden belirlenmiştir. Bu bağlamda üyelerimizin mağdur olmamaları ve İdari para cezaları ile karşı kalmamaları için aşağıda ekte bulunan dökümanlar bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla,

EKLER