Konya-3 °C

ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİM İLE İLGİLİ GENELGELER

ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİM İLE İLGİLİ GENELGELER20 Ocak 2021 Çarşamba 13:59

Ürün Güvenliği ve Denetim İle İlgili Genelgeler

TOBB'den Odamıza gönderilen yazıda, CE İşareti Taşıması Gereken Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği” (Ürün Güvenliği ve Denetimi 2021/9) ile “Araç Parçalarının İthalat Denetimi Tebliği” (Ürün Güvenliği ve Denetimi 2021/25) kapsamında üretim girdisi muafiyet belgelerini düzenlenme ve denetleme yetkisinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda olduğu belirtilmiştir.

Yazıda, üretim girdisi muafiyeti işlemlerinin uygulama usul ve esaslarını belirleyen ekte birer örneği sunulan Genelgelerin 05.01.2021 tarihinde ilgili Bakanlık tarafından yayımlandığı vurgulanmıştır.

Ek: CE İşareti Taşıması Gereken Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliğine İlişkin Genelge ve Araç Parçalarının İthalat Denetimi Tebliğine İlişkin Genelge