BASIN ODASI

Üniversite Adayları Tercih Değerlendirmesi

Üniversite Adayları Tercih Değerlendirmesi16 Temmuz 2014 Çarşamba 10:01

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, üniversite adayları için tercih döneminin sonuna gelindiğini hatırlatarak, günümüz şartlarında öğrencilerin doğru bir üniversitede doğru bir bölümü tercih etmes

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 17 Temmuz'da bitecek olan üniversite tercihlerinde sona gelindiğini hatırlatarak, zorlu bir sınav dönemi geçiren üniversite adayları için doğru bir üniversitede doğru bir bölümü tercih etmenin son derece önemli olduğunu söyledi.

ktokuuu1.JPG

Başkan Öztürk, “Günümüzde üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimiz için tercih büyük önem taşımaktadır. Tercih edilecek üniversitenin bulunduğu şehir ayrı bir önem taşımaktadır. Türkiye’de en düşük suç oranına sahip büyükşehir olan Konya, sosyo-ekokonomik yapısıyla yaşam kalitesi standartı giderek yükselen, üniversite öğrencilerinin ulaşım, barınma gibi ihtiyaçlarını en ucuza maledebilecekleri büyükşehirler arasındadır. Konya giderek yükselen ekonomisiyle de üniversite eğitimi alan öğrenciler için fırsatlar sunmaktadır. Türkiye’nin en düşük işszilik rakamlarını yakalayarak büyük bir başarı sağlayan Konya güçlendirdiği ulaşım alt yapısıyla merkezi bir şehir olma yolunda ilerlemektedir. Hızlı tren, hava yolu ve karayolu bağlantılarıyla Türkiye’nin büyük illerine bağlanan Konya üniversite mezunlarının kariyer planlaması için ideal bir şehirdir. Konya Ticaret Odası’nın öncülüğünde kurulan KTO Karatay Üniversitesi ile birlikte beş üniversiteye sahip olan Konya tarihinde medreseler şehri olarak anılırken bugün de üniversiteler şehri olma yolunda ilerlemektedir. Üniversite sanayi işbirliğinde model olması amacıyla kurulan KTO Karatay Üniversitesi iş dünyasının beklentilerini karşılayacak nitelikli eleman yetiştirerek Konya ticaret ve sanayisi için lokomotif bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi.

ktokuuuu.jpg

Konya Ticaret Odası’nın 20 bin üyesiyle KTO Karatay Üniversitesi’nin her zaman arkasında olacağını ifade eden Öztürk, “KTO Karatay Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilerimiz için önemli fırsatlar bulunmaktadır. Türkiye’nin önemli iş kuruluşlarından biri olan Konya Ticaret Odası geniş iş çevresi bağlantısıyla öğrencilerimiz için imkânlar sunmaktadır. Bu açıdan KTO Karatay Üniversitesi Türkiye’de en şanslı üniversitelerden biridir. Üyelerimizin desteğiyle kurulan üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacaklar. Aynı zamanda öğrencilikleri döneminde istedikleri işletmelerde staj imkânına da kavuşacaklar. Böylelikle öğrencilerimiz mezun olmadan nitelik kazanmış olacaklar” dedi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk üniversite tercihi yapacak öğrencilere başarı dileyerek, emeklerinin karşılığını hakettikleri gibi almaları temennisinde bulundu.