UMEM Sigortalı Giriş Uygulaması Kullanım Klavuzu Hk.

UMEM Sigortalı Giriş Uygulaması Kullanım Klavuzu Hk.12 Şubat 2013 Salı 09:50

Sosyal Güvenlik Kurumun (SGK) “ E-Bildirge” sistemi üzerinden “4447 Sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi” uyarınca yapıldığı, bu doğrultuda SGK tarafından girişlere ilişkin detaylı bilgileri içeren bir uygulama kılavuzu hazırlanmıştır

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen 30.01.2013 tarih ve 2286 sayılı yazıda;

UMEM Beceri’10 projesi kapsamında, istihdam sağlayan firmaların istihdam teşviklerinden yararlanabilmesi için, açılan kurslarda başarılı olan ve istihdam edilen kişilerin sigorta girişlerinin doğru yapılması gerektiği, konuya ilişkin Odalardan alınan gerek yazılı gerekse şifahi bildirimler sonucunda, sigorta girişlerinin nasıl yapılması gerektiği hususunda genel bir bilgi eksikliği olduğunun görüldüğü ifade edilmektedir.

Proje kapsamında sigorta girişlerinin, Sosyal Güvenlik Kurumun (SGK) “ E-Bildirge” sistemi üzerinden “4447 Sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi” uyarınca yapıldığı, bu doğrultuda SGK tarafından girişlere ilişkin detaylı bilgileri içeren bir uygulama kılavuzunun hazırlanmış olduğu, söz konusu kılavuzun ek’te yer almaktadır.

Üyelerimize duyurulur.

Uygulama Kılavuzu için tıklayınız...