ULUSLARARASI ÖĞRENCİ STAJ PROGRAMI HK.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ STAJ PROGRAMI HK.24 Ocak 2022 Pazartesi 10:31

Sayın Üyemiz,

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı’ndan odamıza gelen yazıda, Ülkemizin, yükseköğretim düzeyinde uluslararası öğrencilere yönelik kamu kaynaklı burs programı olan Türkiye Bursları, 2012 yılından beri bu ad altında yürütülmekle birlikte sistematik olarak 1992 yılından itibaren devlet bursu olarak verildiği belirtilmektedir.

Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı sorumluluğunda yürütülen ve öğrencilerin tüm masraflarının karşılandığı Türkiye Bursları Programı, yurtdışında rekabetçi özelliği ile bilinmekte ve başvurular arasındaki en seçkin adaylar burs programına dahil edilmektedir. Her yıl yaklaşık 4 bin kontenjanın verildiği programa, 2021 yılında 178 ülkeden 165.500 aday başvurmuştur. Ülkelerinin en iyileri arasında olan Türkiye Burslusu öğrenciler, ülkemizde bulundukları ilk yıl Türkçe'yi iyi düzeyde öğrenmekte, anadilleri dışında çok dilli ve çok kültürlü bir şekilde mezun olmaktadırlar.

İlki 2021 yılında Ankara, İstanbul ve ilimiz Konya'da pilot olarak gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Staj Programı hayata geçirilmiştir. Tercihen yaz tatili döneminde 6 hafta (30 iş günü) süreyle yapılması planlanan programa katılacak öğrencilerin staja ilişkin prim ödemesi Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı ve öğrencinin eğitim aldığı üniversiteyle yapılan protokol gereği ilgili üniversite tarafından karşılanacaktır.

Bu doğrultuda, Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Uluslararası Öğrenci Staj Programı kapsamında, 2022 yılının Mart ayında başlayacak olan başvurulardan önce programa ilgi duyan firmalara istedikleri nitelikte (bölüm, ülke, dil bazında) öğrenciler yönlendirileceğini ve firmaların staj@turkiyeburslari.gov.tr adresi ile iletişime geçmesi gerektiği konusunu,

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Ek: Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı’nın yazısı için tıklayınız..