UKCA İşareti Geçiş Süreci

UKCA İşareti Geçiş Süreci09 Eylül 2021 Perşembe 09:28

.

Avrupa Birliği (AB) Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında AB’de ve Türkiye’de yerleşik (AB tarafından tanınan 3. ülkelerde yerleşik olanlar dahil) onaylanmış kuruluşlar tarafından düzenlenen CE İşareti’nin, 1 Ocak 2022 tarihine kadar Birleşik Krallık (BK) tarafından kabul edileceği ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yalnızca UKCA İşaretinin dikkate alınacağının BK tarafından daha önce resmi olarak bildirildiği,

Bununla birlikte elektronik postada, Kovid-19 pandemisinin etkileri nedeniyle BK Hükümeti’nin yaptığı resmi bilgilendirmede, CE İşaretinin 1 Ocak 2023 tarihine kadar BK (İngiltere, İskoçya, Galler) tarafından kabul edileceği açıklanarak, bu kapsamda CE İşareti gerektiren ürün gruplarında UKCA İşareti kullanımının 1 Ocak 2023 tarihine kadar ertelendiği ifade edilmiştir.

Ayrıca, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar CE İşaretinin kabul edileceği tıbbi cihazlar ürün grubuna ait geçiş sürecinde herhangi bir değişikliğe gidilmediği ve UKCA işaretine ilişkin  kılavuzun ilgili değişikliği kapsayacak şekilde güncellendiği; kılavuza https://www.gov.uk/guidance/usingthe-ukca-marking adresinden ulaşılabileceği belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.