Ufuk 2020 ve InnovFin

Ufuk 2020 ve InnovFin30 Mart 2016 Çarşamba 08:50

Ufuk 2020 Programı'ndan sanayi kuruluşları, KOBİ'ler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, araştırma kuruluşları, kamu kuruluşları, bireysel araştırmacılar faydalanabileceği aktarılmıştır.

Sayın Üyemiz,

TOBB’un 21.03.2016 tarihli 5891 sayılı yazısında 2014-2020 yılları arasında yaklaşık 80 Milyar Euro bütçe ile yürütülecek olan alanındaki dünyanın en büyük hibe programı Ufuk 2020 kapsamında sektörler arası ve uluslararası işbirlikleri temelinde araştırma ve inovasyon faaliyetlerinin desteklendiği belirtilmiştir.

Ufuk 2020 Programı'na katılım sayesinde firmaların, hedef pazarlarındaki müşteri, tedarikçi ya da uluslararası paydaşları ile işbirliğinin desteklendiği belirtilmiştir. Bu doğrultuda, firmaların yeni piyasalara etkin erişimlerini sağlayan ve ihracat potansiyelini arttıran araştırma ve inovasyon projelerinin hayata geçirilmesinin mümkün olduğu aktarılmıştır. Program kapsamında dâhil olunan projelerin araştırma ve inovasyon giderleri %87,5 ile %125 arasında değişen oranlarda ve ön ödemeli olarak finanse edilebildiği açıklanmıştır.

Ayrıca Ufuk 2020 Programı kapsamında, yenilikçi KOBİ'lerin finansmana daha kolay erişimini sağlamak amacıyla entegre ve tamamlayıcı finansal araçlar ve danışmalık hizmetlerini de içeren "InnovFin- Yenilikçiler için AB Finansmanı" Programı’nın oluşturulduğu da belirtilmiştir. Avrupa Yatırım Fonu (EIF-European Investment Fund) ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) arasında 16 Mart 2016 tarihinde yapılan anlaşma çerçevesinde, önümüzdeki iki yıllık süre içinde araştırma ve yenilik alanında yenilikçi KOBİ'lere finansal aracılar kullanılarak toplamda 20 milyon Avro kredi sağlanabileceği de aktarılmıştır.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Saygılarımızla.