BLOG >> KTO RAPORLARI >> BURÇİN KABAKCI

TÜRKİYE’NİN IRAK VE SURİYE İLE GÜVENLİK İLİŞKİLERİ

TÜRKİYE’NİN IRAK VE SURİYE İLE  GÜVENLİK İLİŞKİLERİ11 Ekim 2021 Pazartesi 14:10

2001 yılında Amerika’da gerçekleştirilen ikiz kuleler saldırısının ardından dünya düzeninde birtakım değişiklikler yaşanmıştır. Özellikle Amerika’nın 2003 yılında Irak’ı işgal etmesinin ardından ülkedeki dengeler alt üst olmuştur. Değişen yeni yapı ile birlikte Orta Doğu’da söz sahibi olmak isteyen dış güçlerin bölgesel ve küresel rekabetleri hem Irak’ın hem de diğer bölge ülkelerinin dış politikalarını etkilediği görülmüştür.  Amerika’nın Irak’ı işgalinin ardından tüm Ortadoğu’yu etkileyen hususları şu şekilde sıralayabiliriz; [Devam]