BLOG >> KTO RAPORLARI >> EMRE YILMAZ

TÜRKİYE’NİN İHRACAT PROBLEMLERİ VE KONYA’NIN İHRACATTA ÇIKIŞ STRATEJİSİ

TÜRKİYE’NİN İHRACAT PROBLEMLERİ VE KONYA’NIN İHRACATTA ÇIKIŞ STRATEJİSİ19 Ocak 2015 Pazartesi 13:28

Bu rapor Dünya Bankası’nın Türkiye için hazırlamış olduğu “Yüksek Gelir Statüsüne Geçişte Dış Ticaretin Rolü” adlı raporun muhtasarıdır. Türkiye’nin son on yıldaki gelişiminin ana unsurları, ihracattaki yavaşlamanın temel nedenleri, canlı iç talebin oluşturduğu sorunlar, finansal maliyetlerin KOBİ’ler üzerindeki baskısı gibi konularda istatistiki veriler üzerine yapılmış analizler içermektedir.

Türkiye’nin ihracatı 2002’den itibaren başarılı bir performans göstermiştir. Küresel ortamın elverişliliği ve yurt içindeki yapısal reformlarla Türkiye mal ihracatı 2002 yılında 36 milyar dolar düzeyindeyken, 2013 yılında 151 milyar dolar olmuştur. [Devamı]