BLOG >> KTO RAPORLARI >> FEYZULLAH ALTAY

TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİLER VE İKİ TOPLUMUN ETKİLEŞİMİ

TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİLER VE İKİ TOPLUMUN ETKİLEŞİMİ31 Ekim 2017 Salı 15:05

Türkiye 2011 yılından bu yanan dünyanın en büyük insani krizinin tam merkezinde yer almaktadır. İç karışıklıklar başlamadan önce 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan Suriye’de bugün yaklaşık 10 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duymaktadır.

Bu süreçte yaklaşık 10 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalmış, 4,5 milyonu aşkın Suriyeli de kurtuluşu komşu ülkelere sığınmakta bulmuştur. [Devamı]