BLOG >> KTO RAPORLARI >> AHMET ÇELİK

TÜRKİYE – AB GERİ KABUL ANLAŞMASI

TÜRKİYE – AB GERİ KABUL ANLAŞMASI19 Ocak 2015 Pazartesi 13:22

Geri kabul anlaşmaları, genel olarak, bir ülkede veya sınırları belirlenmiş bir grup ülkede yasadışı olarak bulunan kişilerin anlaşma yapılmış kaynak ülkeye veya en son transit geçiş yaptıkları ülkeye geri gönderilmesini düzenler.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Geri Kabul Anlaşması; mütekabiliyet temelinde Türkiye’de veya AB’ye üye ülkelerden birinde, ülkeye giriş, ülkede bulunma veya ikamet etme koşullarını sağlamayan veya sağlayamaz duruma düşen kişilerin Anlaşma’da belirlenen şartlar ve kurallar çerçevesinde ilgili ülkeye geri gönderilmesini amaçlamaktadır. [Devamı]