BLOG >> KTO RAPORLARI >> AHMET ÇELİK

Türkiye – AB Geri Kabul Anlaşması

Türkiye – AB Geri Kabul Anlaşması12 Kasım 2014 Çarşamba 15:17

Türkiye ile AB arasında 16 Aralık 2013 tarihinde imzalanan ve müzakereleri 10 yıldan fazla süren Türkiye - AB Geri Kabul Anlaşması, 28 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Geri kabul anlaşmaları, genel olarak, bir ülkede veya sınırları belirlenmiş bir grup ülkede yasadışı olarak bulunan kişilerin anlaşma yapılmış kaynak ülkeye veya en son transit geçiş yaptıkları ülkeye geri gönderilmesini düzenler.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Geri Kabul Anlaşması; mütekabiliyet temelinde Türkiye’de veya AB’ye üye ülkelerden birinde, ülkeye giriş, ülkede bulunma veya ikamet etme koşullarını sağlamayan veya sağlayamaz duruma düşen kişilerin Anlaşma’da belirlenen şartlar ve kurallar çerçevesinde ilgili ülkeye geri gönderilmesini amaçlamaktadır. [Devamı]