BASIN ODASI

Türk Cumhuriyetleri Eğitim Programı

Türk Cumhuriyetleri Eğitim Programı12 Haziran 2012 Salı 09:32

Ekonomi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “5. Türk Cumhuriyetleri Eğitim Programı” kapsamında Türk Cumhuriyetleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bürokrat ve akademisyenlerden oluşan heyet Konya Ticaret Odası’nı ziyaret etti

Sayı    : 2012/046

Konu  : Türk Cumhuriyetleri Eğitim Programı

BASIN BÜLTENİ

Ekonomi Bakanlığı’nın düzenlediği eğitim programı kapsamında Türk Cumhuriyetlerinden Türkiye’ye gelen 40 kişilik heyet Konya Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Ekonomi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “5. Türk Cumhuriyetleri Eğitim Programı” kapsamında Türk Cumhuriyetleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bürokrat ve akademisyenlerden oluşan heyet Konya Ticaret Odası’nı ziyaret ederek KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten Konya’nın sosyo-ekonomik durumu hakkında bilgi aldı. Türk cumhuriyetleri ile ilişkilerde ekonomik alanda önemli bir yere gelinemediğine dikkati çeken Başkan Öztürk, özellikle Konya’nın dış ticaret yaptığı ülkelerin ilk 5 içerisinde Türk Cumhuriyetlerinin olmamasının üzücü olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin hızla gelişen bir ülke olduğunu, Konya’nın ise ihracatta Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış kaydettiğini belirten Öztürk, Türkiye’nin son 10 yılda ihracatını 4.5 kat artırırken, Konya’nın ihracatının son 10 yılda 12 kat arttığına dikkat çekerek “İçinde bulunduğumuz şehir, Türkiye’nin gelecekteki en önemli merkezlerinden biri olmaya adaydır. Önemli bir sanayi altyapısına sahip olan Konya, üretimdeki çeşitliliği, genç nüfusu, dış ticaret potansiyeli, birçok sektördeki kaliteli ve rekabet edebilecek seviyedeki üretimi ile ticaretini geliştirmeyi hedeflemektedir. Kurumlar arasında önemli bir işbirliği olmasıyla büyük avantaj sağlayan Konya’da yatırım yapmak isteyenler için önemli kolaylıklar sağlanmaktadır. Gelişen dünya şartlarında tarihsel, kültürel dostlukları ve bağları olan ülkelerin işbirliği içerisinde olması büyük önem taşımaktadır. Ülkelerimiz arasında var olan tarihi ve kültürel birlikteliğin ekonomik ilişkilerde de sergilenmesini ümit ediyoruz. Konya Ticaret Odası olarak Türk Cumhuriyetleri ile işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Kırgızistan, Moldova, Kosova ve Makedonya gibi ülkelerden gelen 40 kişilik heyet Konya Ticaret Odası ziyaretinin ardından Konya sanayisinde incelemelerde bulundu.

turk-cum-egitim-programi-(1).jpgturk-cum-egitim-programi-(2).jpg