Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası21 Kasım 2018 Çarşamba 09:15

Geçmişten bugüne ticaret: Almanya ve Türkiye, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası etkinlikleri

Odamızı ziyaret eden Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası genel sekreteri Sayın Okan ÖZOĞLU öncelikle odanın tarihi geçmişi hakkında bilgi vermiştir.

Sayın Özoğlu “2003 yılında Almanya ile Türkiye arasında imzalanan protokol sonucu Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD-IHK) 2004’te kurulmuş olup karşılıklı ticaret hacminin artmasına yönelik önemli adımlar attığı belirtmiştir.”

Daha sonra Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Almanya’da faaliyet gösteren Türk işletmelerinin çıkarlarını savunup, onların yerel ve federal düzeydeki başlıca toplumsal ve ekonomik kurumlarla bütünleşmesine yardımcı olmakta ve karşılıklı bağların ortaya çıkardığı potansiyeli değerlendirmek ve derinleştirmek adına Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri teşvik etmekte olduğu, Almanya ile ticaret yapan Konyalı iş insanlarının karşılaştıkları sorunlara çözüm noktasında yardımcı olmak ve müşteri portföyünü arttırmak isteyen firmalarımıza gerekli desteklerini sağlayacaklarını belirttiler. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasını firmalarımız Almanya’da kendi ofisleri gibi kullanacakları her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtilmiştir.

Türk Alman Ticaret Odası Tanıtım Sunusu için tıklayınız.