Tüm Yönleriyle Teknik İflas ve Alınması Gereken Önlemler Eğitimi

Tüm Yönleriyle Teknik İflas ve Alınması Gereken Önlemler Eğitimi27 Ekim 2021 Çarşamba 08:10

Kayıt için: https://www.sem.etu.edu.tr/teknik-iflas

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) alınan bir yazıda, İş dünyasının temsilcileri, bireysel ve kurumsal yatırımcılara yönelik olarak internet üzerinden "Tüm Yönleriyle Teknik İflas ve Alınması Gereken Önlemler Eğitimi" gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Söz konusu eğitim ile iflas hakkında genel mahiyette kısa bilgiler verildikten sonra; iflas nedenleri, kimlerin iflasa tabi olduğu, iflas yolları (takipli ve doğrudan iflas), iflas kararı ve kararın borçlu ve alacaklılar bakımından ne gibi sonuçlar doğuracağı, iflas masasının oluşması, masaya alacak yazdırılması, iflasta rehinli alacaklıların durumu, iflas idaresi, alacaklara ilişkin sıra cetveli ve buna karşı koyma yolları, iflasın kaldırılması ve kapanması ile iflas takibi başlamadan ya da iflas davası açılmadan önce iflastan korunma yolları ile iflas ve konkordato ilişkisi üzerinde durulacağı ifade edilmektedir.

Bahse konu eğitime ilişkin detaylı bilgi ekte yer almakta olup, konuyu bilgilerinize sunarız.

KONYA TİCARET ODAS BAŞKANLIĞI

EK: