BLOG >> KTO RAPORLARI >> MEHMET ÖZÇELİK

TTYO Çıkmazına Karşı, Farklı Bir Öneri NİTELİKLİ SANAYİ BÖLGELERİ

TTYO Çıkmazına Karşı, Farklı Bir Öneri NİTELİKLİ SANAYİ BÖLGELERİ15 Ocak 2015 Perşembe 16:28

Günümüzde küresel ekonominin aktörleri; yeni pazarlara açılmak ve rekabet edebilirliklerini artırmak amacıyla çok taraflı ekonomik ve stratejik anlaşmalara yönelmektedir. Özellikle yakın bir tarihte yürürlüğe girmesi gündemde olan AB ve ABD arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP), Türkiye’yi ciddi bir şekilde kaygılandırmaktadır.

Bilindiği üzere TTIP’in devreye girecek olmasıyla birlikte, Türkiye’deki yıllık büyümenin yüzde 2,5 seviyelerinde sekteye uğratacağı tahmin edilmektedir. ABD ürünlerinin; AB üzerinden Türkiye’ye gümrük uygulanmadan girecek olması ve Türk ihraç ürünlerine ABD’de gümrük tarifeleri uygulanacak olması da Türkiye’de ciddi kaygılara neden olmaktadır. [Devamı]