Traktör Üretiminde Yerlilik Oranının Artırılması Çalışmaları

Traktör Üretiminde Yerlilik Oranının Artırılması Çalışmaları 22 Mart 2017 Çarşamba 09:15

TOBB’dan alınan 17.03.2017 tarih ve 511/066-4696 sayılı yazı ile, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’nün yazısına atıfla; traktör üretiminde yerlileşme oranının artırılmasına yönelik çalışma yapılması amacıyla 19.01.2017 tarihinde Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve ilgili sektör temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirildiği bildirilmiştir.

Bahsi geçen toplantı neticesinde, traktör üretiminde yerlilik oranının yüksek olduğu anlaşılmış, fakat traktör parçalarından motor, hidrolik kaldırıcı, turbo, biyel kolu, enjektörler, dizel pompalar ve senkromeç temininin ağırlıklı olarak ithalat yoluyla karşılandığının tespit edildiği bildirilmiştir.

Bu çerçevede, söz konusu parçaların Türkiye’de üretiminin sağlanabilmesi için yatırım ihtiyacı bulunduğu hususunun girişimcilere duyurulması talep edilmiştir.

Girişimci üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur.

banner2.jpg