Trafik Sigortası Primleri Hakkında

Trafik Sigortası Primleri Hakkında01 Temmuz 2014 Salı 16:33

Değerli Üyemiz,

23.05.2014 tarihinde T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na Zorunlu trafik Sigorta fiyatlarının yüksekliği ile alakalı yazmış olduğumuz yazıya, Hazine Müsteşarlığı’ndan gelen cevabi yazıda: Sigortacılık Kanununun 12'nci maddesinin 1. fıkrası, “Sigorta tarifeleri, sigortacılık esasına ve genel kabul görmüş aktüeryal tekniklere uygun olarak sigorta şirketleri tarafından serbestçe belirlenir. “ dendikten sonra vatandaşların en uygun sigorta şirketini seçmelerini teminen aşağıdaki tedbirlerin alındığını belirtmişlerdir.

1) Yapılan düzenlemeler ile vatandaşların trafik sigortası primleri hakkında güncel bilgiye sahip olmaları için gerekli altyapı hazırlanmıştır. Bu kapsamda, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesinde (www.sbm.org.tr) yer alan “Trafik Sigortası Prim Bilgilendirme” başlıklı sorgulama ekranından sigorta şirketlerinin son 30 gün içinde düzenlenmiş poliçelerdeki en düşük, en yüksek ve ortalama prim bilgilerine ulaşılabilmektedir.

2) Yukarıda anılan güncel prim sorgulama uygulamasına ek olarak, vatandaşların sigorta poliçesi düzenletmeden önce poliçe teklifi talep etmeleri de mümkündür. Bu teklif vatandaşı değil, sigorta şirketini ilgili ay sonuna kadar bağlayıcıdır. Ayın son günü yapılan teklif ise 3 iş günü daha geçerlidir. Bilgilerine yer verilmiştir.

Bilgilerinize Saygılarımızla.