TOBB Türkiye 100 Programı

TOBB Türkiye 100 Programı07 Ekim 2019 Pazartesi 15:01

2011 yılından beri "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi - Türkiye 100" projesi yürütülmektedir.

TOBB TÜRKİYE 100 HK.

Sayın Üyemiz,

TOBB’den Odamıza gelen yazıda; TOBB öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere, 2011 yılından beri "TOBB Türkiye 100" yarışması düzenlenmektedir.

Türkiye 100; Türkiye’nin hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek, küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek, başarı hikayelerinin ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel basında yer almasını sağlayarak doğru iş ortaklarına, yeni müşterilere ve yatırımcılara erişimlerini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Türkiye 100 yarışmasında dereceye giren şirketler tamamen objektif kriterlere dayanılarak tespit edilmektedir. Satış gelirleri artış hızının temel performans kriteri olduğu değerlendirmelerde, en yüksek satış gelirleri artış hızını yakalayan şirket birinciliği almaktadır.

2019 yılında gerçekleştirilen son projede Türkiye 100 şirketleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılı münasebetiyle 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun’da gerçekleştirilen tören ile ödüllerini aldılar.

2015-2017 dönemi satış gelirleri dikkate alınarak listeye giren Türkiye 100 şirketleri, satış gelirlerini ortalama yüzde 605 oranında artırdı. Ortalama ciro büyüklükleri 60 milyon TL oldu. İstihdamları yüzde 70 arttı. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği ise Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesi olduğunu kanıtlamıştır.

TOBB Türkiye 100 yarışması 2020 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2016 - 2018 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak, en hızlı büyüyen şirket birinciliği alacaktır. Türk özel sektörünün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak olan, ekte detayları verilen kriterlere uyan firmaların TOBB Türkiye 100’e müracaatını en geç 15 Kasım 2019 tarihine kadar turkiye100.tobb.org.tr üzerinden sağlanması önemle rica olunur.

Saygılarımızla.

KONYA TİCARET ODASI