TOBB TİCARET MERKEZİ HAKKINDA

TOBB TİCARET MERKEZİ HAKKINDA08 Temmuz 2020 Çarşamba 16:22

TOBB Ticaret Merkezi Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen, 03 Temmuz 2020 tarih ve 5664 sayılı Ek'te sunulan yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM), şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, şirketlere hukuki ve mali danışmanlık ile dağıtım ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetlerin sunulduğu merkezler olduğu bildirilmiş olup, TOBB tarafından Ticaret Bakanlığı'nca belirlenen hedef ülkelerde TTM'ler kurulması planlandığı ve bu çerçevede ilk durağın Amerika Birleşik Devletleri'nin Şikago şehri olduğu belirtilmektedir.

Kuruluş çalışmaları tamamlanan "TOBB TTM Şikago"nun, dünyanın üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O'hare Havalimanı yakınında konumlandırılmış olup, 8.100 m2'si depo alanı ve 1.160 m2'si ofis alanı olmak üzere toplam 10.300 m2 kapalı alan ile Şikago'da Türk şirketlere hizmet vereceği bildirilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle 2010/6 sayılı Tebliğ kapsamında faaliyetlerini sürdürmekte olan "TOBB TTM Şikago"nun, kullanıcı şirketlere ABD'de özel olarak seçilmiş pazar segmentlerinde katma değerli hizmetler sunan ve sistemin tüm bileşenlerinin tek çatı altında toplandığı bir platform özelliği taşıdığı belirtilmekte olup, profesyonel ekibiyle piyasadaki rakiplerine göre birçok konuda daha teknik, belirgin avantaj ve iyileştirmeler içeren olanakları bir arada sunduğu ifade edilmektedir.

"TOBB TTM Şikago"nun, öncelikli olarak makine ve teçhizat, elektrikli makina, otomotiv yan sanayi, mobilya ürünleri, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, mermer, çimento ve diğer taşlar, tekstil ve hazır giyim, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksam ve parçaları, alüminyum ve alüminyumdan eşyalar sektörlerinde faaliyet gösterdiği bildirilmektedir.

Bahse konu yazıda devamla, TOBB Ticaret Merkezleri ile ilgili olarak tanıtım sunumunun hazırlanarak yazı ekinde sunulmuş olduğu ifade edilmektedir. İlerleyen dönemde TOBB Ticaret Merkezlerine ilgi duyan Üyelerimiz için detaylı bir webinar tanıtım toplantısı yapılması planlandığı belirtilmiş olup, ABD pazarına ilgi duyan Üyelerimizin ekteki formata uygun olarak hazırlayacakları bilgileri (tobbtm@tobb.org.tr) adresine iletmeleri gerekmektedir.

Ekler:

1- TTT Bilgi Formu