TOBB “NEFES KREDİSİ” DESTEKLERİ BAŞLADI

28 Nisan 2020 Salı 08:45

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi ““TOBB Nefes Kredisi” tekrar başlamıştır. TOBB’un öncülüğünde, Odamızın da katkılarıyla ve Kredi Garanti Fonu’nun teminat desteği ile Denizbank ile protokol imzalanmıştır.

• Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacaktır.
  • Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacaktır.
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde Odamız üyeleri için azami kredi limiti 100.000 TL. dir.
  • KOBİ'lerin Nefes Kredisi'ne başvurabilmeleri için öncelikle Odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli Faaliyet Belgesini aldıktan sonra, Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.
  • Kredinin %80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamındadır.
  • Bankalar ve KGF, KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecektir. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracaktır.
  • TOBB Nefes Kredisi faaliyet belgesini web sayfamızdan Online Belge bölümünden alabilirsiniz.

Nefes Kredisi’nin Üyelerimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.