TOBB İkili Odalara Üyelik

TOBB İkili Odalara Üyelik29 Haziran 2021 Salı 14:07

Ülkemiz önceliklerine uygun olarak 19 ülkeyle "Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" kurulmuş olup bahse konu çalışmalar yürütülmektedir.

Sayın üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde ülkemiz önceliklerine uygun olarak 19 ülkeyle" Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" kurulmuş olup, bahse konu çalışmalar sürdürülmektedir. TOBB tarafından kurulmuş olan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıda sunulmuştur:

Afganistan: Türkiye-Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Başkurdistan: Türkiye-Başkurdistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Bosna Hersek: Türkiye-Bosna Hersek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Bulgaristan: Türkiye-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Kosova: Türkiye-Kosova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

KKTC: Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu

Kuzey Makedonya: Türkiye-Kuzey Makedonya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Moldova: Türkiye-Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Sırbistan: Türkiye-Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Tataristan: Türkiye-Tataristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

İkili "Oda Forumları" kapsamında, hem Türkiye’de hem de muhatap ülkede olmak üzere, mevcut koşullar da dikkate alınarak, geniş katılımlı etkinlikler düzenlenmekte olup, bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlanmaktadır. Ayrıca düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatları sunulmaktadır.

Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dâhil tüm bilgilere, https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/Sayfalar/AnaSayfa.php  linkinden ulaşılabilmektedir.