BASIN ODASI

Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri

Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri 26 Mart 2013 Salı 09:42

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk seminerle ilgili değerlendirmesinde, 2023 vizyonu çerçevesinde uluslararası rekabette daha fazla yer alan Konyalı firmaları yaşanması muhtemel risklere karşı bilgilendirmek istediklerini söyledi.

Sayı     : 2013/023
Konu    : KTO Seminer

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri’nde Konyalı firmalara güvenli ticaretin yolları gösterildi. Dünyadaki üç büyük ticari alacak sigortası şirketinden biri olan Coface’in Türkiye’deki yetkililerinin katılımıyla düzenlenen seminerde, alacakların tahsili, alacak risklerini yönetebilmenin ipuçları ve global rekabette yer alabilmek için ülke ve sektör risklerinin izlenmesi konularında firmalara bilgi verildi.

Başkan Öztürk, “Ülkemiz son on yılda kişi başı milli gelirini 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolar seviyesine getirdi. Bu gelir artışımız bize 2023 yılında kişi başı 25 bin dolar milli gelire sahip dünyanın on büyük ekonomisi arasına girme hedefini de beraberinde getirdi. Biz de bu doğrultuda Oda olarak ülkemizin vizyonuna paralel Konya’nın 2023 vizyonunu belirledik. Ülkemiz hedeflerine doğru ilerlerken en önemli görevimiz şehrimizin de Türkiye ortalamasında kişi başı milli gelire ulaşmasını sağlamaktır. Türkiye’nin 2023’te ekonomik büyüklüğünden şehrimizin ve üyelerimizin en büyük payı almasını istiyoruz. Konya’yı Türkiye’nin ekonomi merkezlerinden biri haline getirmeye çalışıyoruz. Bunun için üyelerimizin ticarette yaşadığı sorunlara çözüm getiriyoruz. Konya olarak ürettiğiniz ürünleri genişleyen pazar ağımız ile tüm dünyaya ulaştırabiliyoruz. Fakat burada ürettiğimiz ürünün karşılığını tam ve zamanında alabilmemiz önem taşımaktadır. Eğer alacaklarımızı zamanında alamazsak, ödemelerini de zamanında yapamayacağız demektir. Böyle bir durumda işletmeleriniz risk altına demektir. Ülkemizde ve dünyada en çok şirket iflaslarının alacakların zamanında tahsil edilememesinden dolayı yaşandığını görmekteyiz. Piyasalarda yaşanılan durgunlukla birlikte son dönemde bu risklerle çok fazla karşılaşıyoruz. Üyelerimizi bu risklere karşı bilgilendirmek için Odamızda düzenlediğimiz seminerde Coface firmasının yetkilileri güvenli ticaret konusunda bilgi verdiler. Son derece faydalı olan seminerin Konyalı firmalarımızın alacakların tahsilinden kaynaklanan sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

kto---coface-seminer-(1).jpg

kto---coface-seminer-(2).jpg