TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÖNEMLİ DUYURU

TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÖNEMLİ  DUYURU23 Aralık 2014 Salı 14:10

Müdürlüğümüz 01.11.2012 tarihinden itibaren tüm kuruluş işlemleri ile MERSİS üzerinden kurulan işletmelerin tüm değişiklik ve terkin işlemlerini Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden yapmaktadır.

TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÖNEMLİ  DUYURU

Bilindiği gibi, Müdürlüğümüz 01.11.2012 tarihinden itibaren tüm kuruluş işlemleri ile MERSİS üzerinden kurulan işletmelerin tüm değişiklik ve terkin işlemlerini Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden yapmakta idi.

Bu defa, kuruluşları MERSİS’ ten yapılmayan işletmelerin unvan, adres, sermaye, yetkili değişikliği, merkez nakli ve kayıt silme gibi tüm tescil başvurularına dair tescillerin de 01.01.2015 tarihinden itibaren MERSİS üzerinden yapılması ve tescil sonucu oluşan ilan metinlerinin MERSİS’ ten oluşturularak Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ ne gönderilmesi gerektiğinden, anonim şirketlerde ve kooperatiflerde temsil yetkisini haiz (imza yetkisine sahip) yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan yardımcısı ya da yönetim kurulu üyesinden en az birinin; limited şirketlerde temsil yetkisini haiz (imza yetkisine sahip) müdürler kurulu başkanı veya şirket müdürünün; gerçek kişilerde ise firma sahibinin mutlaka e-imza alması gerekmektedir.

Bu nedenle, 01.01.2015 tarihinden itibaren istisnasız tüm tescil işlemlerinde MERSİS uygulaması başlayacağından Ticaret Sicilinde işlem yaptırmak isteyen, eski-yeni tüm işletmelerin mağdur duruma düşmemeleri için;

Mükelleflerimizin MERSİS başvurusu yapabilmeleri için e-imza almaları ve e-imza ile tescil başvurusunda bulanabilmeleri için de öncelikle firmaya ait tüm tescillerin MERSİS sistemine aktarılabilmesi amacıyla tescil evrakları ile birlikte müdürlüğümüze başvuru yaparak randevu almaları gerekmektedir.

Bilgilerinize.