Tıbbi atıkların toplanması, taşınması hakkında

Tıbbi atıkların toplanması, taşınması hakkında16 Nisan 2019 Salı 10:37

Tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertarafı hizmetleri karşılığında alınacak ücretlerde Mahalli Çevre Kurulunun 232 sayılı kararı ile değişikliğe gidilerek 2019 yılı için alınacak olan yeni ücretler belirlenmiştir.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ nın 05.04.2019 tarih ve E.8538 sayılı yazısı ile bildirdiği üzere;

İlimizde tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertarafı hizmetleri karşılığında alınacak ücretlerde Mahalli Çevre Kurulunun 232 sayılı kararı ile değişikliğe gidilerek 2019 yılı için alınacak olan yeni ücretler belirlenmiştir.

Fiyatların değişmesi nedeniyle sağlık kuruluşları ve yüklenici firma arasında daha öncesinde imzalanan tüm sözleşmeler geçersiz hale gelmiştir.

Bu nedenle 50 kişi üzerinde işçi çalıştıran (hekim bulunduran) sanayi, ticaret ve üretim tesislerinin Konya Büyükşehir Belediyesi adına tıbbi atık toplama, taşıma ve bertarafı konusunda yetkili kılınan Biberci İnşaat Nakliye Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde sözleşme yapmaları gerekmektedir.

Ayrıca tıbbi atıklarını ilgili yönetmelikler kapsamında bertaraf etmeyenlere Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce cezai işlem uygulanacağı belirtilmiştir.

Tüm üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla.