Tehlikeli Maddenin Karayolu İle Taşınması Hakkında Genel Bilgilendirme Semineri

Tehlikeli Maddenin Karayolu İle Taşınması Hakkında Genel Bilgilendirme Semineri 13 Ağustos 2014 Çarşamba 10:35

TOBB ETÜ-SEM olarak tehlikeli maddelerin taşınması konusunda uzman kuruluş 3e Danışmanlık ile işbirliği içerisinde 18 Ağustos - 15 Ekim 2014 tarihleri arasında seminer düzenlenecektir.

İlgi: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin 07.08.2014 tarihli ve 72180796/274 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 24 Ekim 2013 tarihinde yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında yıllık 50 ton üzerindeki tehlikeli madde taşımacılığına ve miktar sınırlaması olmaksızın tehlikeli atık taşımacılığına konu olacak faaliyetleri gerçekleştiren gönderen, yükleyen, paketleyen, dolduran, boşaltan, alıcı ve tank- konteyner/taşınabilir tank işletmecilerinin 01.09.2014 tarihine kadar "Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi" alan işletmelerin en geç 30 gün içinde Ulaştırma Haberleşme Bakanlığı'na istihdam ettikleri veya hizmet aldıkları Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlarım bildirmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirmeyen işletmelere 1.000 TL idari para cezası uygulanacağı bildirilmiştir.

Konunun hassasiyeti nedeniyle, TOBB ETÜ-SEM olarak tehlikeli maddelerin taşınması konusunda uzman kuruluş 3e Danışmanlık ile işbirliği içerisinde 18 Ağustos - 15 Ekim 2014 tarihleri arasında Odalarımızda, mevzuat açısından zorunlu olan Genel Farkındalık Eğitim konularını da içeren bir Genel Bilgilendirme Semineri düzenlenmeyi hedeflenmektedir.

1 gün sürecek olan genel bilgilendirme semineri;

• Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesini Almak Zorunda Olan İşletmeler
  • Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Almak İçin Gereken Şartlar
  • Tehlikeli Madde Taşımacılığında Sorumluluk Alanları ve İlgili Mevzuat Kapsamındaki Yükümlülükler
  • ADR Kapsamındaki Zorunluluklar
  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ ve İşletmelerin Yükümlülükleri

konularını içerecektir. Seminere katılacak kişilere seminer sonunda Katılım Belgesi verilecektir.

Seminere en az 15 kişi katılmasının sağlanması durumunda seminer gerçekleştirilecektir. Katılımcı sayısı ile ilgili bir üst sınır bulunmamaktadır. Seminer ücreti 295 TL KDV dâhil olup (%8 KDV oranı uygulanmaktadır) kayıtlar TOBB ETÜ-SEM internet sitesi üzerinden alındığı bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla.