Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Yönetmeliği Hakkında Değişiklik

Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Yönetmeliği Hakkında Değişiklik11 Eylül 2014 Perşembe 16:32

Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Yönetmeliği Hakkında Değişiklik

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin girişimleri sonucunda, 17.08.2014 tarih ve 29101 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik ile Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınmasına Dair Yönetmelikte, aşağıda belirtilenler başta olmak üzere bir kısım değişiklikler yapılmıştır.

Buna göre;

·         ADR’ye taraf bir ülkenin yetkili otoritesinde yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılan ambalaj testleri ile ambalajlara UN Numarası verilerek sertifikalandırmasına olanak sağlamıştır.

·         Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alma süresi 30.06.2015 tarihine kadar uzatılmıştır.

·         Yönetmelik kapsamındaki faaliyetlerini gerçekleştiren işletmelerin, daha önce 01.09.2014 olarak ilan edilmiş olan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı istihdam etmesi veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alması zorunluluğu 30.06.2015 tarihine kadar aranmayacaktır.

·         24.10.2013 tarihinden önce üretilmiş olan ambalajların yurtiçi tehlikeli madde taşımacılığında kullanımına 31.12.2014 tarihine kadar müsaade edilecektir.

Yönetmelik değişikliğine www.kugm.gov.tr ve www.tmkt.gov.tr adreslerinden ulaşılabilmektedir.

İlgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla.