Tehlikeli Madde Taşımacılığı/ADR HK.

Tehlikeli Madde Taşımacılığı/ADR HK.12 Kasım 2018 Pazartesi 09:39

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TSE arasında 06.03.2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince, Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınmasına ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında inceleme ve belgelendirme işlemlerinin Enstitülerince

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığından alınan 02.11.2018 tarih ve 377853 sayılı yazıda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TSE arasında 06.03.2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince, Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınmasına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında inceleme ve belgelendirme işlemlerinin Enstitülerince gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, ADR’ye göre patlayıcı madde (Sınıf1) olarak sınıflandırılan madde taşımacılığında kullanılan EXII/ EXIII tipi araçlarda, ADR Uygunluk Belgesi ve ilgili diğer belgeler, levha vb’nin yanı sıra Koruyucu Bölme, Ayırma Paneli veya Muhafaza Kutusu Onay Raporu bulundurulmasının zorunlu olduğu vurgulanmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan TSE K 560 Belgelendirme Kriteri yeniden gözden geçirilmiş olup uygulama tarihi 15.11.2018 olarak belirlenmiştir.

Söz konusu yazıya https://www.tobb.org.tr/TIRveATAKarnesi/Sayfalar/ADR.php internet adresinde "DUYURULAR" bölümünde "TSE K 560 Belgelendirme Kriteri Duyurusu" başlığı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.